Elektromos autó érkezik a Mini JCW kínálatába

A Mini teljesítményorientált palettája bővül nemsokára egy elektromos átirattal. Az erős villanyost már a Zöld Pokolban teszteli a gyártó.

Az elektromos autózás erőltetett bevezetésében nem csak a problémát látják szerencsére a gyártók, hanem a lehetőségeket is. A legtöbb márka ugyanis rájött arra, hogy a technológia sajátosságai miatt erősebb és sportosabb járgányokkal lehet elárasztani a kínálatot, hiszen a villanyos hajtásláncok nem csak nagy erőt képesek leadni, hanem bizony a teljes nyomaték is rendelkezésre áll már az első „gázfröccsre” is.

Ezért is érthető, hogy a Mini is beemel nemsokára egy tisztán elektromos autót a JCW, azaz a teljesítményorientált palettába. Az újdonságról egyelőre technikai információkat nem árult el a gyártó, viszont érkeztek képet a tesztelés egyik végső fázisából.

A letakart hűtőmaszk és a kipufogók hiánya egyértelművé teszik, hogy egy elektromos modellről van szó, a sportos karosszéria elemek, na meg a Zöld Pokolban tesztelés pedig arra világítanak rá, hogy egy erős változat érkezésére számíthatunk.

Ha ez nem lenne elég bizonyíték a villanyos JCW-re, akkor minden további kétkedést eloszlatnak Bernd Körber, Mini vezérigazgató szavai: „A Mini Electric-el megmutatjuk mindenkinek, hogy a vezetési élvezet és az elektromos mobilitás igenis kombinálható egymással. Itt az ideje, hogy a teljesítmény iránti szenvedélyünket, amit a John Cooper Works jelent, átemeljük az elektromos autózás világába is”. A hangtalan és nagyon gyors Mini tehát most már nem találgatás, hanem tény. Már csak az a kérdés, hogy mikor mutatják be, de a tesztelés és a gyártó nyíltsága arról árulkodik, hogy most már ez is be fog következni pár hónapon belül.