Először beszélt bővebben a Bentley vezérigazgatója a márka elektromos jövőjéről

Az Autocar magazinnak árult el néhány fontos információt a márka elektromos jövőjéről Adrian Hallmark, a Bentley vezérigazgatója. Az első elektromos modelljük nem teljesen lesz SUV, inkább egy magas üléspozícióval ellátott szedánt kell majd elképzelni.

A Bentley nemrég jelentette be, hogy lépcsőzetesen, de áttér az elektromos autók forgalmazására. Most pedig Adrian Hallmark vezérigazgató arról is beszélt, hogy ez mit jelent majd az elkövetkező években pontosan.

Először is, külön kiemelte a vezér, hogy szépen lassan körvonalazódik már az első elektromos modell képe a gyártó számára. Természetesen egy magas üléspozícióval ellátott modell lesz, hogy az akkumulátorok kényelmesen elférjenek a kocsi aljában, de hagyományos értelemben véve mégsem beszélhetünk majd egy újabb elektromos SUV-ról. Annál ugyanis jóval dinamikusabb és áramvonalasabb lesz a megjelenése, lényegében szedán elrendezéssel.

Ennél többet még nem árult el Hallmark, arra viszont kitért, hogy a jövőben meghatározó mértékben fog megváltozni a Bentley. „Az az álláspontunk, hogy először is megvizsgáljuk a vásárlók igényeit és a szegmens trendjeit. Ahogy elektromosra váltunk, a termékpalettát is át kell alakítanunk teljesen. Miért? Mert a világ változik!”- hangzott a megállapítás.

Új vásárlói rétege is meg akarnak szólítani a jövőben és a városi közlekedés is egyre nagyobb szempont lesz a modellpaletta kialakításánál: „Több nőt szeretnénk megszólítani és mindenképpen relevánsabbak akarunk lenni a jövő városi közlekedésében. Ez más, mint amit ma tapasztalunk, ráadásul a modern luxus értékeit is meg szeretnénk teremteni, ami merőben mást jelent, mint az elmúlt 20 évben”.

A Bentley tehát az elkövetkező években teljesen átalakul, még az is kérdés, hogy az eredeti elnevezésekből marad-e egyáltalán valami, illetve az sem biztos, hogy a lapos és sportosabb modellekkel tovább foglalkozik majd a gyártó. Az biztos, hogy az első elektromos modell ténylegesen egy új korszak kezdetét jelenti majd a Bentley életében, ami egy igen erős gyökeres változás képében teljesedik majd be.