Mansory a golfpályán

A Mansory tuningműhely a legtöbb ember számára egyet jelent a méregdrága és kimondottan erős luxusjárgányok eléggé megosztó átalakításával. Pedig, a srácok nem csak ebben a kategóriában alkotnak, hanem kisebb és gyengébb vasakat is előszeretettel kezelésbe vesznek.

Ha azt mondjuk, hogy Mansory, akkor általában Rolls-Royce, Lamborghini és Mercedes átalakítások ugranak be a tuning világában jártas egyéneknek. Érthető, hiszen a srácok szeretnek a legfelsőbb kategóriából csipegetni, de ez nem jelenti azt, hogy néha nem kerül a kezeik közé egy-egy olcsóbb és gyengébb járgány.

Itt van például az egyik furcsa projektjük, melynek alapjául egy golfkocsit választottak. Egészen pontosan azt a Garia Supersport névre keresztelt jármű-alkalmatosságot gondolták tovább a tuning mesterei, melyet 2016-ban a Mercedes-Benz Style, azaz a csillagos márka tervező részlege álmodott meg és ruházott fel Mercedes és Smart széria és tanulmány stílusjegyekkel.

Ebből adódóan a Supersport már önmagában sem egy hétköznapi golfkocsi, de a Mansory még tovább bolondította az összképet karbonszálas műanyagokkal, átdolgozott légbeömlőkkel és lökhárítókkal, illetve méretes felnikkel és extrém módon peres gumikkal. A belső térben is megfigyelhető a beavatkozás, azaz a műhelytől megszokott, messziről is látványos bőrözést kapnak a vásárlók, ebben az esetben türkiz színben.

Na de mi a helyzet a hajtáslánccal? Ebben az esetben minden maradt a régi, azaz továbbra sem beszélhetünk többszáz lóerős teljesítményről. A Garia Supersport meghajtásáról egy 11 lóerős elektromos motor gondoskodik, ami 70 kilométeres óránkénti tempóval képes hajtani a kis golfkocsit, legalábbis az európai piacra szánt példányokat.

Amerikában ugyanis 40 km/órás szabályozás van bennük a helyi jogszabályok miatt. Hatótáv tekintetében 80 kilométerről beszélhetünk a 10.24 kWh teljesítményű akkumulátoroknak köszönhetően, ami bőven elegendő, hiszen Mansory ide vagy oda, továbbra is egy golfkocsiról van szó.