Talán bemutatja nemsokára a Mazda a következő MX-5 generációt

A Mazda bejelentette, hogy ott lesz a Japan Mobility Show kiállítói között, ráadásul egy olyan koncepciót is visz, mely fontos lehet a márka rajongói számára.

A Tokióban megrendezésre kerülő Japan Mobility Show ázsia egyik legfontosabb autóipari és közlekedési rendezvénye, így érthető, hogy nagy bemutatókkal készülnek a helyi gyártók. A Mazda sem marad ki a mókából, ráadásul egy igencsak fontos tanulmányt mutatnak majd meg a nagyközönségnek.

Pontosabb részletekkel eddig nem álltak elő a japánok, de egy kedvcsináló képet azért bedobtak a köztudatba. Ezen a tanulmány hátulja látható, legalábbis a sötétben világító fényforrások, amik nagyon hasonlítanak a tavaly digitális formában bemutatott Mazda Vision koncepción látott megoldásokra.

Valószínűleg ennek a projektnek a következő fázisát láthatjuk majd fizikai valójában is. Felmerülhet a kérdés, hogy melyik jövőbeli modellnek az előfutára a Vision. Az első digitális megjelenéseken ugyanis egy keménytetős kupét láthatunk, ami inkább egy RX-7 átiratnak mondható elektromos formában. Azonban lassacskán nagyon ideje lenne az MX-5 generációváltásnak is, hiszen a jelenlegi ND modell már kilenc éve van szinte változatlan formában a piacon.

A kiállításon tehát fontos tényező lesz, hogy a tanulmánynak megvan-e még a fix teteje, vagy nincs. A most kiadott kép mindezek mellett még arra sem ad választ, hogy még mindig elektromos koncepcióban gondolkodnak-e a japánok, hiszen a kedvcsináló sötét részén még akár egy kis visszafogott kipufogó is megbújhat. Minden kiderül október 25.-én!