Lendületesebb megjelenéssel is kapható a Fiat 500X

A Fiat bővítette az 500X variánsok számát. Ezúttal a Sport felszereltség mutatkozott be, melynek vörös fényezése és csökkentett hasmagassága egyértelműen dinamikusabb megjelenést kölcsönöz a családi 500-asnak.

Már megszokhattuk, hogy a Fiat annyi bőrt húz le egy-egy modellről, amennyit csak tud, így igazság szerint meg sem kéne lepődnünk azon az 500X variánson, melyet most mutattak be. Mindezek mellett azonban mégis van egy kis meglepetés: a Sport ebben az esetben tényleg egy új karaktert hoz be a palettára, nem csak a külső dizájnon változtattak a gyáriak.

Vagyis igazság szerint azon is, hiszen a dupla kipufogóvég, a csökkentett hasmagasság, az ennél a kivitelnél bemutatkozó élénkvörös fényezés és a fekete betétek egyértelműen megváltoztatták az összképet, ám ezen felül is lesz, amiben különbözik ez az 500X a többitől. Például ott van a kormányzás, melyet jóval közvetlenebbre hangoltak a mérnökök, illetve a futómű stabilitásán is jelentősen javítottak. Ezeknek köszönhetően bátrabban lehet beesni az 500X-el a kanyarokba és a hirtelen irányváltoztatás sem teszi bizonytalanná a járművet.

Az 500X motorpaletta bármelyik tagja kérhető a Sport kivitelhez, a gyáriak viszont leginkább az új fejlesztésű 150 lóerős 1,3 literes turbós benzinest ajánlják hozzá duplakuplungos automata váltóval kiegészítve.