Dicső múlt a jövő technikájával

A Mercedes koncepció járgánya a nagyon régi múltat vegyíti a jövő technológiájával. A Simplex az 1901-es Mercedes 35 PS előtt tiszteleg futurisztikus elektromos autóként.

A Mercedes a Design Essentials 2019 rendezvényre egy nem éppen mindennapi járgánnyal készül. Ugyanis míg a legtöbben egyedül a futurisztikus formákra helyezik a hangsúlyt, a németek ezt úgy tették meg, hogy közben egy több mint 100 éves modell megjelenését is sikerült beletenniük a koncepcióba. Egészen pontosan azt figyelhetjük meg a Vision Simplex segítségével, hogy mi lett volna, ha már 1901-ben a mai technikával dolgozhattak volna a mérnökök.

A megjelenés tehát az 1901-es 35 PS versenyautót idézi, ám olyan finom megoldásokkal, mint például a hütőrács helyére helyezett, az autó fontosabb funkcióiról és állapotáról visszajelzést adó digitális kijelző, vagy a különleges futómű megoldás.

Természetesen a hajtás teljesen elektromos, ám ennek a részleteiről nem árultak el semmit a gyáriak, hiszen a rendezvényen, amin képviseltetik magukat ezzel a tanulmánnyal, nem a hajtás, hanem a dizájn a lényeg.