Lamborghini a reptéren

A bolognai reptéren állt munkába egy Lamborghini Huracan. Nem ez az első alkalom, hogy egzotikus sportkocsival terelgetik a repülőket arrafelé.

Lamborghini, mint reptéri felvezető autó? Semmi logikus nincs benne, hacsak nem az adott reptér a Lamborghini gyár szomszédságában található. Ez a helyzet a bolognai Guglielmo Marconi reptérrel is, ahol nem először láthatnak az utazók egzotikus sportkocsit gurulni az utasszállítók előtt.

Először 2017 év végén állt szolgálatba egy Lamborghini Huracan ebben a munkakörben pár hétig. A feladata a munka ellátása mellett az volt, hogy felhívja a figyelmet a reptéri járgányok új hivatalos festésére és matricázására. Most változott a dizájn, így újra előkerült egy Huracan, ám most már a hátsókerekes RWD változat.

Természetesen ebben az esetben is csak egy rövidke ideig lesz látható a különleges „munkagép” a reptéren, hiszen repülőket kísérgetni egy ilyen autóval nem túl kifizetődő hosszú távon. Nem csak az üzemeltetési költségek miatt, hanem a maximum 60 kilométeres óránkénti tempóval végezhető meló, a sok nagyon rövid út és a gyakori indítás-leállítás magabiztosan és gyorsan tönkreteszi az olasz sportkocsi motorját. Azt meg ugyebár senki sem szeretné…