Lebukott az új Countach, így idéz múltat a Lamborghini

Alig két nappal az első bejelentés után már ki is szivárogtak az új Lamborghini Countach képei. Modern megjelenést kap a sportkocsi, de ezzel együtt simán benne van a legendás elődmodell is.

Szinte még meg sem emésztettük a nagy hírt, hogy a Lamborghini a fennállása óta először nyúl vissza egy legendás modelljéhez, máris kiszivárogtak az új Countach fotói. Semmi álcázás vagy trükközés, most dizájn szempontjából mindenre fény derült!

A képekre névzve már első pillanatban feltűnik, hogy bár alapvetően modern vonalakkal dolgoztak az olaszok, a legendás elődmodell szögletességét szerencsére nem engedték el. Az újdonság orra például egy az egyben idézi fel a 70-es és 80-as évek autódizájn trendjeit, ám értelemszerűen nem bukólámpás, hanem egy lemezbe simuló megoldással rukkoltak elő a dizájnerek.

Érdemes még megfigyelni a hátsó traktus kialakítását is, mely tökéletes egyensúlyban van a modernkori Lamborghini és a klasszikus Countach kialakítással. Az oldalnézeti képen leginkább az alapokat adó Sián köszön vissza, de itt is megpróbáltak minél hangsúlyosabb éleket alkalmazni.

A motortérről készült kép továbbá megerősíti, amit eddig is sejteni lehetett: az új Countach nem elektromos autó lesz, hanem bizony a Lamborghini V12-es erőforrása diktálja majd a tempót annak a 112 szerencsés és tehetős vásárlónak, aki magáénak mondhatja majd a 3 millió eurós modern-klasszikus sportkocsit.