Kiszáll az F1-ből az Infinity, aki eddig az elektromos rendszerek fejlesztésében segédkezett

Mintegy 10 évnyi jelenlét után otthagyja a száguldó cirkusz világát az Infinity, amely az utóbbi időkben a Renault F1 csapattal közösen fejlesztette az elektromos rendszereket. A saját palettájuk fejlesztésére koncentrálnak inkább a későbbiekben.

A Nissan prémium márkájaként számon tartott Infinity 10 évvel ezelőtt csatlakozott be a Forma 1 világába a Red Bull szponzoraként, ám pár év múlva már a Renault csapat egyik fejlesztési partnereként tarthatta számon a világ. A 2016 óta tartó partnerségben az Infinity nagy szerepet vállalt az ERS, avagy az energia-visszanyerő rendszer fejlesztésében.

Most viszont a japán gyártó bejelentette, hogy 2020 végétől otthagyja a száguldó cirkusz világát, hogy a Renault csapatánál szerzett tapasztalatokat kamatoztatva több pénzt és energiát fordíthassanak az utcai paletta építgetésébe.

„Rendkívül büszkék vagyunk a Forma-1-ben való részvételünkre, valamint az elért sikerekre és mérföldkövekre. A részvételünk az elmúlt 10 évben egyre erősebbé vált, és nemcsak márkaismertségünket növeltük, hanem fontos technikai képességekkel és tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak. Most ezeket kamatoztahatjuk majd az utcai hajtásláncok fejlesztésénél is” – nyilatkozta Tommaso Volpe, a Nissan technikai sportokért felelős igazgatója.