Magyarországon is lehet jövőre londoni taxit kapni!

Hivatalos, hogy Magyarországon is elérhetővé válnak jövőre a LEVC jellegzetes járművei. A londoni taxikat is gyártó cég palettáját a Gablini-csoport értékesíti és szervizeli hazánkban.

London jellegzetessége már évtizedek óta az ikonikus „black cab”, azaz a semmivel össze nem téveszthető klasszikus formával megáldott taxi. 2018 óta ezeket a Geely fennhatósága alá tartozó LEVC (London Electric Vehicle Company) gyártja elektromos formában, de benzines hatótáv növelő megoldással.

Ez annyit tesz, hogy az elektromos motor 100 kilométeres hatótávját még további 400 kilométerrel toldja meg az agrregátorként működő, tehát a hajtásban közvetlenül részt nem vállaló 1,5 literes erőforrás. A LEVC ráadásul nem csak taxikat, hanem már elektromos áruszállítókat is gyárt VN5 néven a már előbb is említett hajtáslánccal.

Most, vagyis hát jövő tavasszal ezek a modellek válnak elérhetővé kicsiny hazánkban is a budapesti székhelyű Gablini-csoport menedzselésével, akik nem csak az értékesítést, de a szervizelést is magukra vállalják a magyar piacon. A LEVC egyelőre nem rendelkezik hivatalos magyar árlistával, az ugyanis jövő év legelején várható, amikor elkezdődnek az előrendelés felvételek.