Áruszállító kivitelt kapott az elektromos London Taxi

Az elektromos London Taxikat gyártó London EV Company új területre tör be a legújabb modelljével. Ezúttal egy kisméretű áruszállítót dobott össze a Geely fennhatósága alatt álló márka.

A jellegzetes elektromos londoni taxikat gyártó LEVC (London EV Company) egy teljesen új modellt mutatott be, mellyel ugyancsak a fuvarozókat szólítják meg, ám most nem személy, hanem áruszállításról van szó.

Stílusában tekintve felismerhető az áruszállítóban a jellegzetes taxi (az orr lényegében teljesen megegyezik), viszont az újdonság zárt hátsó dobozzal és 800 kiló terhelhetőséggel rendelkezik.

A meghajtás teljesen elektromos, ám fontos megjegyezni, hogy egy Range Extenderes kiadásról van szó, azaz egy Volvo eredetű 1,5 literes benzines egység menet közben is képes tölteni az akkumulátorokat. Ezzel tisztán elektromosan 130 kilométert bír a rendszer, ám a benzines aggregáttal gond nélkül el lehet autózni akár 600 kilométert.

A gyártó elmondása szerint kimondottan a városi fuvarosok lettek megszólítva az új konstrukcióval, akik a benzines hatótáv növelőt legfeljebb kényszermegoldásként használják az utolsó kilométerekhez a nap végén. A Geely felmérése szerint ugyanis egy ilyen fuvaros maximum 150 kilométert tesz meg egy nap a munkaidejében.