Kérdésessé vált a Kia Stinger sorsa

Bár sokat remélt a Kia az első prémium kategóriás szedánjától, nagyon úgy tűnik, hogy nem jöttek be a számítások. Nem fogy jól a Stinger, ezért kérdéses a további sorsa.

A Kia óriási hírveréssel és marketing kampánnyal vezette be a márka első prémium kategóriás szedánját, a Stingert. Az újságírók kimondottan jó véleménnyel voltak róla, aki kipróbálta az pedig jó eséllyel bele is szeretett, ám úgy tűnik, hogy márkán kívülálló vásárlókat nem igen tudnak a koreaiak a prémium szektorban megszólítani.

A két éve bemutatott Stinger ugyanis évről évre rosszabb számokat produkál, Amerikában például még csak 9400 darabot sikerült belőle értékesíteni idén, pedig tavaly ilyenkor már 12 ezer darab fölött járt a gyártó a tengerentúlon. Az ausztrál piacon még drasztikusabb a helyzet, ott konkrétan a felére esett vissza az érdeklődés egy év alatt.

A gyártó így jelenleg nem biztos abban, hogy lesz új Stinger generáció, hiszen szemmel láthatóan a Kia névvel a legtöbb embernek még nem sikerült összekötnie a prémium kategóriát. Felmerült azonban, hogy elektromos autó lesz a modellből, hiszen az eddigi trendek alapján a villanyos autók vásárlói nem annyira érzékenyek az árazásra, mint a hagyományos hajtásra vágyó autósok.