Jövőre leállítja a Kia a Stinger gyártását

Az utóbbi évek legnagyobb Kia dobása volt a Stinger bemutatása, mely alapvetően új célközönséget szólított meg a koreai gyártó számára. A kirobbanó siker azonban elmaradt, ami miatt most úgy néz ki, hogy jövőre távozik is a modell a kínálatból.

A Kia 2017-ben szokatlan lépésre szánta el magát a Stinger piacra dobásával. Egy picit a német prémium márkák vásárlóit szerették volna megszólítani vele, ráadásul egy erősebb verziót is piacra dobtak GT néven. Az újságírók ráadásul kedvező fogadtatásban részesítették a modellt, így elsőre úgy tűnt, hogy minden adott egy igazi sikersztori kibontakozásához.

Csakhogy hiába van valamiről jó véleménnyel a szakma, ha az a vásárlókat mégsem szólítja meg olyan mértékben, mint ami célkitűzésként szerepelt a gyártó tervei között. A Stinger tipikusan ennek a példája, hiszen a legsikeresebb évében, 2018-ban is csak 27 ezer darabot értékesítettek belőle, tavaly pedig az átadott autók száma alig haladta már meg a 18 ezret.

Valamilyen szinten érthető is, hogy a The Korean Car Blog értesülései szerint a Kia jövőre be is fejezi a modell gyártását, hogy a kapacitást az elektromos autók gyártására fordítsa a későbbiekben. A Stinger tehát nagyon úgy néz ki, hogy öt évet kapott csupán, ezalatt pedig végig nagyon távol állt ahhoz, hogy megváltsa a világot és megsokszorozza a márka eladásait.