Jön a Mercedes-Benz első platósa!

Bemutatta a Mercedes-Benz a cég első saját márkanevével forgalmazott platós kisteherautójának tervét. A Concept X névre keresztelt, a Nissan Navara alapjaira épülő luxus pick-up azt jelzi, hogy a csillagemblémás márka egyetlen piaci szegmenset sem hagyna lefedetlenül.

Elsősorban az Egyesül Államok piacára szánja, de a világ szinte minden táján forgalmazni fogja a Mercedes-Benz első platós kisteherautóját, amelynek tanulmány-változatát most mutatta be a márka.  A Renault-csoporttal való együttműködés keretében kifejlesztett luxus pick-up a francia céghez tartozó Nissan sikeres Navarájának alapjaira épül – csak éppen sokkal elegánsabb lesz annál. A leendő X osztály alaposan eltérő változatokból állna, hiszen jól láthatóan egy stílusos és elegáns, illetve egy inkább terepre szánt, „munkagép” kivitelt is tervez  készíteni belőle a gyártó.
Az új sorozat a jövő év végén kerülhet a szalonokba – és bár persze biztosan nem pont olyan lesz, mint a tanulmányautó, aligha tér majd el nagyon a sorozatgyártásra érett változat formaterve a most láthatótól. Az európai változatot Barcelonában fogják gyártani – az Ausztráliának és Dél-Afrikának szánt kivitellel együtt.
A sikerhez persze nem csak megfelelően pazar külső-belső dizájnra lesz szükség, hanem terepen és aszfalton, üresen és megrakottan egyaránt kényelmes hangolású futóműre – és persze bivalyerős motorokra is. Bár a hajtásláncokról még nem közölt részleteket a gyártó, az azért biztosra vehető, hogy az alapmotor benzines és dízel változatban egyaránt egy-egy V6-os lesz. Az 1,1 tonnás teherbírású és 3,5 tonnás vontatmányt húzó jármű 1,9 méteres magasságával és 22-es abroncsaival masszív és sportos megjelenésű, de belseje minden szükséges luxussal fel lesz szerelve – beleértve a kiváló minőségű bőr kárpitozást és a méretes képernyővel felszerelt infotainment rendszert.