Itt az Audi infotainment rendszerek új generációja

Az Audi bemutatta azt a MIB 3 infotainment rendszert, mely az új generációs modellek sajátossága lesz. Nem csak gyorsabb, de lényegesen többet is tud.

Manapság minden új autó fontos része az infotainment rendszer, melyen az autó minden funkcióját elérhetjük, legyen szó szórakoztatásról vagy éppen a vezetéshez szükséges megoldásokról. Aki ezen a területen nem fejlődik, az pillanatok alatt lemarad a konkurenciával szemben. Tudja ezt jól az Audi is, aki most bemutatta az MIB 3 új generációs rendszert.

Az MIB 3 nem csak gyorsabb az elődjénél, hanem lényegesen több funkcióval is rendelkezik. Ilyen például a felhőalapú frissítés és az állandó online kapcsolat is, illetve az új hibrid rádió rendszer. Ez utóbbinak a lényege, hogy egy rádióadó nem csak addig hallgatható, míg annak az állomásnak a sugara elér, hanem akár meddig. Ezt úgy érte el az Audi, hogy a rendszer megjegyzi az adót, majd ha elkezd gyengülni a jel, akkor automatikusan átvált ugyan annak az állomásnak az online felületére.

A felhőalapú frissítéssel megjelenik egy új menüpont is a rendszerben, ez pedig a myAudi marketplace néven lesz elérhető. Innen érhetők el az applikációk, melyek között lesz ingyenes és fizetős is szép számmal.

Szintén fontos megjegyezni, hogy sokat fejlődik a hangfelismerő rendszer is, mely már akár „szlengesebb” szöveget is képes megérteni és a parancsot végrehajtani. Természetesen a mesterséges intelligencia sem maradhat el: az MIB 3 az Amazon Alexa Auto segítségével látja el ezt a feladatot.