Megléptek a bérautókkal

Nem mindennapi, lényegében filmbe illő autólopás történt Új-Zélandon. Majdnem 100 bérautót sikerült kicsempészniük a tolvajoknak egy raktárból, hogy aztán magukra felhívva a figyelmet le is bukjanak.

Új-Zéland egyik legnagyobb autókölcsönző cége a Jucy, mely arra kényszerült a koronavírus miatti korlátozások miatt, hogy egy nagy raktárépületben letárolja az összes autóját. A raktár ráadásul nem kapott szigorú őrizetet, így egy helyi tolvaj banda kapott is az alkalmon és pontosan 97 darab felmatricázott járgányt tulajdonítottak el az épületből.

Mondhatni, hogy ez zseniális húzás, csak éppen azzal nem számoltak, hogy a karantén miatti üres utcákon feltűnő lesz a rikító színnel és matricázással ellátott autók egyre hangsúlyosabb jelenléte.

Természetesen a rendőrség is felfigyelt az „leszabaduló” Jucy járgányokra és értesítették a társaságot, hogy most mi is történik éppen. A kölcsönző helyszínre siető embere megdöbbenve vette észre, hogy a kocsiknak hűlt helye van, így megkezdődhetett a rendőrségi akció is.

Egy hét alatt összesen 85 autót sikerült visszaszerezni, 29 embert pedig letartóztattak a lopások miatt.