Itt az 5 milliárd forintos rendszámtábla

Dubaiban nem szokatlan, hogy hihetetlen összegekért cserélnek gazdát különleges rendszámtáblák. A most elárverezett darab azonban minden eddigi ilyen tranzakción túlmutat, ugyanis valaki képes volt 15 millió dollárt kifizetni érte.

Ha Dubai, akkor bátran mondhatjuk, hogy a túlzások és a csillogás birodalmáról van szó. Több millió dolláros autók, luxus felhőkarcolók és bizonyos hölgyeményeket megmozgató keresési lehetőségek. Persze, más szempontból is találkozhatunk számunkra szinte felfoghatatlan dolgokkal. Ilyen például a különleges rendszámok adás-vétele.

A szóban forgó térségben ugyanis nem ritka, hogy egy-egy érdekesebb rendszám aukción keres megának új gazdát, és ilyenkor nem is fogják igazán vissza magukat a dúsgazdag érdeklődők. Még egy magasabb számozással ellátott rendszám is százezer dollárokért szokott elkelni, ha pedig 10-nél kisebb szám szerepel rajta, akkor meg is érkeztünk a millió dolláros kategóriába.

Eddig a rekordot egy 2016-ban elárverezett példány tartotta, egészen pontosan a D 5 megjelölés, melyért valaki képes volt 8,9 millió dollárnyi összeget kifizetni. Azért csak eddig, mert most meg is született az újabb rekord, ugyanis a P 7-es rendszámért egy aukción 15 millió dollárnyi összeget fizetett ki egy anonimitást kérő vásárló. Bizony, ez jelenleg átszámolva nagyságrendileg 5 milliárd forintnak felel meg.

Na de vajon milyen autóra fog felkerülni a világ legdrágább rendszámtáblája? Teljesen mindegy, mivel helyi felfogás szerint egy státusszimbólumról, egy ékszerről van szó. Ne akard megérteni, ha csak nem tehetős arab családból származol.