Íme, az 1,6 millió dolláros Lexus

Ha azt hitted, hogy csak Ferrarikért és Bugattikért lehet elkérni pofátlanul hihetetlen összegeket egy árverésen, akkor tévedtél. Most itt van minden idők legdrágább japán utcai autója is.

A Lexus 2010-ben nem kisebb lépésre szánta el magát, minthogy belép a szupersportkocsik világába. Ennek az eszköze az LFA lett, melynek 4,8 literes V10-es motorja 571 lóerőt is képes kipréselni magából. Természetesen sosem készült tömegmodellnek (500 darabot gyártottak összesen), így az olyan különleges szériák, mint a Nürburgring Edition kivitel, mindig is jó befektetésnek számítottak.

Na de mennyire? A szóban forgó, ültetett futóművel és átdolgozott aerodinamikával rendelkező szériából összesen 64 darab készült el, amik közül 25 került Észak-Amerikába. Ezek között három darabot találhatunk, amelyek fekete fényezést kaptak, de csupán egyetlen létezik, aminek a belseje is sötétségbe burkolózik. Ezt a példányt kínálta fel most aukcióra az RM Sotheby’s a monterey-i autós hét alatt.

Az elvárás az volt, hogy valaki megadja érte az 1 millió dollárt, ezzel új rekordot állítva fel a japán utcai autók között, ám a licitek még ennél is jobban elszálltak. Valakinek 1,6 millió dollárt, azaz csaknem félmilliárd forintot ért meg a különlegesség birtoklása, azaz magasan ez a világ legdrágább utcai japán autója.