Már rendelhető a W2 szétnyíló futurisztikus lakókocsija

Az új-zélandi W2 még 2018-ban rukkolt elő egy kimondottan furcsa lakókocsi koncepcióval. A srácok azóta tovább finomították a dolgot és most el is készült az első sorozatgyártású példány.

Manapság reneszánszát éli a lakókocsizás és lakóautózás, amit érthető módon egyre több cég próbál meg meglovagolni. Ilyen az új-zélandi W2 is, mely még 2018-ban mutatott be egy különleges tanulmányt, mely lényegében egy nem hagyományos értelemben vett szétnyíló lakókocsit takart. Azóta folyamatosan tökéletesítették a konstrukciót, most pedig be is jelentették, hogy végre sorozatgyártásra érett a Romotow T8 névre keresztelt lakóalkalmatosság.

Na de mi a nagy újdonság, amit a T8-as kínál? Lényegében az, hogy a külső burokban a lakórész képes 90 fokban elfordulni, akárcsak amikor egy pendrive-ot kinyit az ember. Ez azért jó, mert a gyártó szerint így a szokásos lakókocsi funkció mellett kapunk még egy külső részt is, ahol akár esős időben is kényelmesen lehet tartózkodni.

Persze, ennek a megoldásnak hátrányai is vannak. Például, hogy maga a külső héj és az elektromos mozgatómotorok helyet foglalnak, azaz a tényleges lakrész belső mérete valamivel kisebb, mint egy azonos méretű ám hagyományos lakókocsié. Persze, a gyártó igyekszik így is a legtöbbet kihozni a dologból, így a belső térben modern műszaki megoldásokkal és kényelmi funkciókkal találkozhatunk. Természetesen nem maradhat el a franciaágy és a fürdőszoba sem.

A Romotow T8 ráadásul már rendelhető is, potom 90 millió forintnyi új-zélandi dollárért cserébe.