A Bugatti W16 Mistral a világ leggyorsabb nyitott járgánya

Ha Bugatti egy újdonsággal jelentkezik, akkor mindenképpen arra számíthatunk, hogy valamilyen rekord dől meg éppen. Így van ez a W16 Mistral esetében is, mely minden idők leggyorsabb nyitott tetős járgánya.

A Bugatti ritkán jelentkezik újdonsággal, de akkor mindig valami nagy durranásra számíthatnak a rajongók és az igencsak tehetős vásárlók. Ezért sem szabadna meglepődni a W16 Mistral adatain, viszont olyan felfoghatatlan számokról van szó, hogy az ember ezt mégis megteszi.

A Chiron továbbgondolása ugyanis nem rendelkezik tetővel, viszont így is 420 kilométeres óránkénti tempóban van meghatározva a végsebessége a 8 literes W16-os brutális erőforrásnak köszönhetően, ami miatt nemes egyszerűséggel ez a világ leggyorsabb roadstere.

A W16 Mistral ráadásul a dizájnnak és az aktív aerodinamikai elemeknek köszönhetően ilyen sebesség mellett is teljesen stabil marad, a levegő elvezetését pedig úgy oldották meg, hogy menet közben az utastér is lehetőleg szélmentes legyen. 400 fölött viszont kezet kidugni nem igazán ajánlott az autóból!

Mi lehet még a végsebességnél is keményebb egy ilyen autónál? Természetesen az árazás! A különleges Bugatti ugyanis 5 millió dolláros, azaz nagyjából 2 milliárd forintos árcédulával rendelkezik. Sok? Rengeteg! Mindezek ellenére azonnal elkapkodták a tervezett 99 példányt belőle, még úgy is, hogy az első megrendelők is csak 2024 folyamán fogják megkapni az új drága játékszerüket.