Alkatrészeket loptak el a Renault spanyol gyáregységéből

Nem kevesebb mint 600 ezer eurónyi alkatrész tűnt el a Renault spanyol gyáregységéből. Nem válogattak az elkövetők, konténerszám vitték el a katalizátorokat, befecskendezőket és más alkatrészeket.

Az elmúlt években komoly problémát okozott az autóiparban az alkatrészhiány, ami miatt komplett gyáregységeknek kellett leállniuk. Most a Renault spanyol üzemében okoz fennakadásokat, hogy nem tudnak lassan mit beépíteni, ám ez esetben nem a beszállítói háttérrel van a baj.

Történt ugyanis, hogy nemes egyszerűséggel kihordták a gyárból az alkatrészeket. Nem egyben, hanem folyamatosan, több mint egy éven keresztül. A Periodismo del Motor magazin értesülései szerint többek között három konténernyi katalizátor, két raklapnyi befecskendező tűnt el, az összes kár pedig meghaladja a 600 ezer eurót.

Na de, hogyan lehet egy gyárból ilyen nagyban elhordani az alkatrészeket? A nyomozó hatóságok felderítették, hogy egy gyári alkalmazott összejátszott egy szállítmányozó cég két sofőrjével, és így együtt ennyi ideig leplezni tudták a lopásokat. Például kiderült, hogy sokszor a biztonsági kamerák is hibásan működtek valami különleges véletlen egybeesés folytán. Felmerül még, hogy miért nem tűnt fel készlet ellenőrzésekor már korábban a hiány? Többek között ennek eltusolásáért volt felelős a belsős munkatárs.

A rendőrség azóta letartóztatta a három elsődleges elkövetőt, de az alkatrészeknek csak egy részét sikerült visszaszerezni, pedig nagy szükség lenne rájuk a gyártás normál üzemben folytatásához. Mindezek mellett a nyomozás még jelenleg is tart, ami könnyen lehet, hogy további letartóztatásokat is eredményez majd.