A Lamborghini Urus utódja már teljesen elektromos lesz

A Lamborghini vezérigazgatója beszélt a márka villanyosítási terveiről. Innentől egyre mélyebbre úsznak az olaszok az elektronok tengerében, azaz a hibrid Aventador/Huracán után már jönnek is a teljesen elektromos modellek.

Ahogyan arról már előző héten beszámoltunk, a Lamborghini is elkezdte az elektromos átállást. Az olaszok már be is mutatták azt a konnektoros hibrid hajtásláncot, mely az Aventador és a Huracán utódmodelleket szolgálják majd ki, most pedig Stephan Winkelmann, a márka vezérigazgatója a picit távolabbi tervekről is beszélt.

A Road & Track magazinnak adott interjújában Winkelmann megerősítette, hogy a hibrid hajtás csak egy apró lépcsőfok lesz, a következő lépés már a teljesen elektromos BEV hajtások kialakítása lesz.

Az első ilyen villanyos Lamborghini a tervek szerint egy 2+2 üléses GT lesz, mely 2028 folyamán kerül majd fel a palettára, aztán 2029-ben megérkezik az eddigi legtöbb példányszámban értékesített modelljük, az Urus következő generációja is, szintén kizárólag elektromos hajtással.

Az Urus esetében azonban nem ez lesz a villanyosítás első lépése, hiszen már gőzerővel zajlik egy konnektoros hibrid változat tesztelése is. Ez várhatóan már jövőre bemutatkozhat és párhuzamosan fut majd a benzines variánssal a modellciklus végéig.

Winkelmann arra is kitért, hogy számításaik szerint ezekkel a lépésekkel legalább 80 százalékkal csökken a paletta károsanyag-kibocsátása már az elkövetkező években.