Itt a következő Audi A6 előfutára!

A kínai autószalon egyik nagy sztárja lesz várhatóan az Audi Prologue, amely immáron bevallottan is a várhatóan 2016 végén érkező új A6 Allroad előfutára.

Harmadik fázisában láthatják a kínai autószalon látogatói az Audi Prologue koncepcióját, amely nem csak egy sor apró módosításon esett át, hanem egyre inkább átlép a tanulmányautók világából a gyártásra érett modellek sorába. Nem csoda, hogy immár a cég illetékesei is elismerték, hogy amit láthatunk a képeken, az a márka új arculata, és a show-modell nem más, mint a következő generációs A6-os előfutára.
A Prologue Allroad szabad magassága („hasmagassága”) 77 milliméterrel nagyobb, mint az a változat, amit korábban bemutattak, míg a mostani, harmadik generációs A6-ossal összevetve majdnem 20 centiméterrel hosszabb a koncepció karosszériája, ami előre vetíti, hogy a sorozat ismét jelentős méretnövekedésen megy majd át. A Prologue Allroad koncepcióba a tervezők egy tölthető hibrid/benzinmotoros hajtásláncot fejlesztenek ki Ingolstadtban. A benzines egység egy V8-as, közvetlen befecskendezéses benzines erőforrás lesz, amelyet a Porsche szakembereivel közösen dolgoznak, mivel a tervek szerint a VW-csoport más presztízsmárkái, például a Bentley is használja majd. A nyolcfokozatú automataváltóval összekapcsolt hajtáslánc együttes teljesítménye (az elektromotorral együtt) 730 lóerő körül lesz, amellyel az Audi várakozásai szerint 3,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h tempóra az autó. A jármű további újdonsága az az új wireless töltési rendszer, amelyen még szintén dolgoznak a német gyártó mérnökei.