Itt a Ferrari GTC4Lusso!

Megújult a Ferrari FF. A négykerékhajtású kis kombi alapos ráncfelvarráson átesett változata GTC4Lusso néven kerül majd forgalomba.

A Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatkozik majd be hivatalosan is a Ferrari újdonsága, a GTC4Lusso. A 2011-ben bemutatott FF-szériát leváltó négykerékhajtású kombi-kupé szériával a Ferrari a fiatalabb vásárlók kegyeit keresi.  A kívülről is jól látható formai változások (új hűtőmaszk, lámpatestek, markánsabb öv-vonal, tükrök) a gyártó szerint nem csak az ötéves formaterv frissítését szolgálják, hanem javítják az autó aeraodinamikai hatékonyságát is. A Ferrari közleménye úgy fogalmaz: „jelentősen jobb lett” az új orr-rész légellenállási mutatója. Szélcsatorna nélkül persze nehezen ellenőrizhetjük ezt, de az szemmel is látható, hogy agresszívabb és dögösebb lett az újdonság.

A géptető alatt is történtek változások: a 6,2 literes V12-es motor teljesítményét 660-ról 690 lóerőre húzta fel a gyártó, így a GTC4Lusso 3,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, vagyis 0,3 másodpercet ver elődjére, az FF-re.