Tech irányba mozdulhat el a Ferrari, esni is kezdtek a részvények

Alig pár nappal azután, hogy a Ferrari vezérigazgatói székét a techiparból ismerős Benedetto Vigna vehette át, egy neves pénzügyi elemző arra buzdít mindenkit, hogy most kell túladni a részvényeken. Ezt a forgatagot természetesen az olasz gyártó értékpapírjai is megérezték.

Akárcsak az egész autóipar, bizony nagyon úgy néz ki, hogy a Ferrari is komoly változások előtt áll. Ez nem csak abból adódik, hogy már korábban bejelentette az olasz gyártó, hogy nemsokára elektromos útra lép, hanem bizony az előző héten kinevezett új vezérigazgató személye is komoly módosításokat sugallhat. A Ferrari első embere ugyanis az autóiparban szerény, a techiparban pedig gazdag tapasztalatokkal rendelkező Benedetto Vigna lett.

Ezzel megkezdődik az erőteljes tech irányba elmozdulás? Akár ez is megtörténhet, ami a neves bróker, Goldman Sachs szerint a márka értékére is komoly hatással lesz, hiszen ezzel elvesztheti az eddigi vásárlók figyelmét és más rétegeket kell majd megszólítania. A kütyük világára fogékonyak számára pedig már van most is elég alternatíva.

Sachs ezért arra bíztatott mindenkit, hogy itt az ideje annak, hogy ne vásároljanak, hanem inkább eladjanak Ferrari részvényeket, amire a piac azonnal 2,9 százalékos zuhanással reagált, ami már egész évre tekintve 10 százalékos visszaesést jelent.

Mindezek mellett vannak elemzők, akik nem értenek egyez Sachs előrejelzéseivel. George Galliers szerint például csak az átmeneti időszak számít kritikusnak, hiszen ahogy változik a világ, úgy változnak a vásárlói igények is.

A jövő alapértékei pedig minden bizonnyal mások lesznek, mint amit eddig megszokhattunk, sőt, eljön az idő, amikor már azokon is túllendül majd a világ, azaz a változás folyamatos.