Idén már vezetni is lehet a Genfi Autószalonon

Az elmúlt években egyre inkább hanyatlóban van az autószalonok népszerűsége, így érdemes újításokat eszközölni. Ilyen például a Genfi Autószalonon először megjelenő beltéri tesztpálya is.

Azt már rengeteg tanulmány kimutatta, hogy az autószalonok a jelenlegi formájukban gyakorlatilag halálra vannak ítélve. A látogatók és a kiállítók egyaránt kezdenek elpártolni a rendezvénytől, hiszen az internet korában gyorsabban és olcsóbban lehet információkat eljuttatni és megszerezni. Ezért kell megújulnia a szalonoknak.

Ennek a folyamatnak az első jele a Genfi Autószalonon lesz látható. Az egyik csarnokot ugyanis úgy alakítják át a rendezők, hogy abban egy komplett fedett tesztpálya épül ki, melynek segítségével nem csak szóban és papíron lehet információkat szerezni az újdonságokról, hanem bizony néhány szerencsés látogató ki is próbálhatja azokat élesben. Szerencsésnek kell lenni, mert sorsolással jelölik ki azokat, akik sorra tudnak majd kerülni, ezzel a gigantikus hosszúságú sort kiiktatva a menetrendből.

A 456 méteres pályán a tervek szerint 3 kört lehet majd megtenni az ott megtalálható autókkal. Na de milyen járgányok lesznek vezethetők? Típusra lebontva még nem lehet tudni, de az biztos, hogy az Aiways,  az Audi, a BMW, a DS, a Honda, a Hyundai, a Kia, a Mercedes-Benz, a Porsche, a Renault, a Seat, a Skoda, a Smart, a Toyota és a Volkswagen egyaránt kínál majd vezetési lehetőséget.