Ilyen az új Ford Bronco!

Nagyon sokan várták már epekedve, hogy kiderüljön, tényleg olyan menő, kőkemény és dobozszerű formát kap-e majd a Ford legendás szabadidőautójának reinkarnációja, mint amit a tavaly megszellőztetett tanulmánynál láthattunk.

És úgy látszik – szerencsére – nincs miért aggódnunk, bár tény, hogy a borzalmasan sikeredett, brazil EcoSport miatt van mit törlesztenie a kék oválnak. A Bronco beváltotta a hozzá fűzött reményeket és kiderült, hogy nem csak két tengelytávval (három- illetve ötajtósként), hanem nyitott változatban is kapható lesz, ami szinte azonnal kultusz-státuszba emeli majd az eddig csak terepgumikon látott (és fotózott) macsó terepgépet, melyhez alapáron járnak az extrém sárvédőív-szélesítések is, így ezzel sem kell a későbbiekben törődnie az új tulajdonosoknak.

Das-ist-der-neue-Ford-Bronco-560x373-73699ead14bf4eb2

A Ford ígéri, hogy a Bronco egy igazi, kőkemény terepjáró lesz a javából. Az alapmotor (bár valószínű, hogy ez csak az amerikai piacra vonatkozik) a Focus ST-ből ismerős, 280 lóerős 2.3-as turbómotor lesz, de opcionális még a háromliteres, 350 lóerős V6-os, melyet az új Explorer kap, de a csúcsmotor a 450 lóerősre hangolt, V8-as Mustang-motor lesz.

Neuer-Ford-Bronco-geleakt-560x373-ca5a09585251176d

Akárhogyan is, egyet tudunk: kell.