Hidrogénnel megy a Pininfarina sportkocsija

A világ legerősebb hidrogénüzemű sportkocsiját mutatta be a Pininfarina a genfi autószalonon, az üzemanyagcellás H2 Speed Concept hamarosan rajthoz állhat.

Igazi meglepetéssel készült a Pininfarina az idei genfi autószalonra, hiszen egy lenyűgöző formavilágú szuper-sportkocsi tanulmányát állították ki. A H2 Speed Concept névre keresztelt koncepció a Le Mans-i versenyautókra hasonlít, nem véletlenül, a fejlesztésében ugyanis az a GreenGT közreműködött, amely 2013-ban már kis híján rajthoz állt egy hidrogénüzemű versenyautóval a legendás 24 órás futamon.

A munkájuk mégsem volt hiábavaló, hiszen időközben tovább dolgoztak a koncepción, amelyhez a Pininfarina stúdió álmodott lélegzetelállító formát. A versenyautókra és a szuper-sportkocsikra egyaránt hasonlító karosszérián mindent az aerodinamikának rendeltek alá. A gyártó szerint a H2 Speed Concept a világ legerősebb hidrogénüzemű autója, bár adatokat egyelőre nem közöltek.

A hidrogénnel táplált üzemanyagcella két elektromotort lát el energiával, amelyeket a regeneratív fékrendszer is segíthet. A H2 Speed Concept egyhamar nem kerül gyártásba, de nagy esély van arra, hogy a GreenGT ismét megpróbál rajthoz állni üzemanyagcellás versenyautójával a Le Mans-i futamon.