Pininfarina-tervezte szimulátor, klasszikus témára felépítve eladó

Ismét tud szolgálni egy nem mindennapi tétellel az RM Sotheby’s aukciós portál. Majdnem autó, de mégsem, az eheti árverés egyik sztárja. Egy Pininfarina-tervezte különleges szimulátorról van szó.

Szeretsz autós játékokkal kikapcsolódni? Mindezek mellett annyi pénzed van, hogy inkább már a szomszéddal számoltatod, mert te nem akarsz elfáradni? Akkor most érdemes lesz odafigyelned az RM Sotheby’s aukciós portál szeptember 17-én megrendezésre kerülő zajló árverésén!

Az egyik különleges tétel ugyanis nem más lesz, mint egy Pininfarina-tervezte szimulátor cockpit, amellyel a neves dizájner cég a klasszikus autózás szerelmeseit akarja megszólítani. A kialakítás arra az 1940-es években tervezett Cisitalia 202-es modellre emlékeztet, amit maga Battista “Pinin” Farina álmodott meg.

A Pininfarina Leggenda eClassic Simulator néven bemutatott szerkezetből csupán 9 darab épült meg és az utolsó részletekig kidolgozott környezetet biztosít a tehetős vásárlóknak. Marrone Tobacco Connolly bőr vesz körbe mindent, az irányítást pedig egy autentikus Nardi kormányon keresztül közvetíthetjük a program felé. Természetesen manuális váltó is található a fedélzeten, illetve a műszerfalba ágyazott vintage Hanhart kronométer sem maradhat ki a listából.

Mint minden különlegesség, a most eladásra kínált szerkezetnek is figyelemreméltó árcédulát hord. Az aukción körülbelül 150 ezer svájci frankot, azaz nagyjából 47 millió forintot várnak érte. Igen, annyiért már igazi autót is vehetsz, ráadásul nem is akármilyet, de ezzel a játékszerrel általában azokat a vásárlókat célozzák meg, akiknek a fent említett összeg csak aprópénz a farzsebben. Azon a szinten pedig már egy zsömle 30 forintért, vagy egy szimulátor-setup közel 50 millióért már majdhogynem mindegy.