Forradalmi lesz az új Infiniti

Crossoveres formavilággal, önvezérlő technológiával és egy forradalmi benzinmotorral jön majd a Renault/Nissan-csoporthoz tartozó Infiniti újdonsága.

Az öregedő QX50-est váltja majd le a Nissan jövő évben az idei pekingi autószalonon már bemutatott QX Sport Insipration tanulmányautó alapján fejlesztett új sorozatával a jövő év végén. Ez lesz az első abban a modelloffenzívában, amelyben egy egész sor technikai innovációt fog bemutatni a japán cég. Ezek között lesz majd egy olyan önvezérlő rendszer, amely „érdemi előrelépést” jelent majd, valamint egy állítólag forradalmian új benzinmotorcsalád is. Ez utóbbi a szaksajtó várakozásai szerint az iparág első változtatható kompressziójú erőforrása lesz.
Az Infiniti korábban is éllovas volt az elektronikai fejlesztések terén: a márka vetette be az első sávtartó asszisztens-rendszert (2001-ben), illetve a sávelhagyásra figyelmeztető asszisztenst 2004-ben, valamint az önvezérlő rendszerek egyik létfontosságú előfutárját, a „steer by wire” rendszert, vagyis az elektromos impulzus alapján működő kormányzást. A márka új modelloffenzívája tavaly kezdődött a QX30-as bemutatásával, ezt követi majd 2017 végén vagy 2018 elején a QX50-es.