Jellegzetes 2CV dizájnt kapott a Citroen Ami

A 2CV jellegzetes Charleston mintázatát kapta meg a Citroen kis elektromos városi minije. Nem gyári átiratról van szó, hanem egy külsős dizájncég végzi el az átalakítást egy limitált széria erejéig.

A Citroen egyik legikonikusabb modellje a 2CV, másnéven a Kacsa. Szeretnek is visszautalni rá egy-egy kisebb széria erejéig a modern francia kisautóknál is, ráadásul sok külsős cég foglalkozik hasonló projektekkel.

Most például az olasz Massimo Biancone által vezetett dizájnstúdió alakított át egy kis elektromos Citroent úgy, hogy azzal a 2CV egyik ismert szériája előtt tiszteleg. Ez volt az 1980 után a palettára felvezetett Charleston kivitel, mely jellegzetes bordó-fekete fényezésével és átgondolt belső dizájnjával csábította magához az újabb vásárlókat.

Természetesen Biancone is a bordó-fekete színvilággal dobta fel a kis Citroen Ami modellt, de ezen kívül más átalakítás is történt. Beépítésre került például a testvérmodell, a Fiat Topolino eltolható vászonteteje, illetve az ülések és az ajtópanelek retro dizájnt kaptak. A legnagyobb visszautalás az egyküllős kormány, mely szintén a 2CV sajátossága volt.

A modernizálás jegyében kapott Bluetooth csatlakozási lehetőséget az Ami, illetve megjelent a belső visszapillantó is. Légkondi továbbra sincs, illetve a hajtáslánc is maradt a régi, azaz a retro-elektromos vásárlóknak meg kell elégedniük a 8 lóerős teljesítménnyel és a 70 kilométeres hatótávval.

A speciális kivitel ára egyelőre nem ismert, de limitált széria létére biztosan drágább az alapkivitelnél. A Biancone műhely csupán 150 darabot alakít át, eddig a beszámolók szerint 32 darab előrendelésük van.