Ez most a legjobb Bugatti

A Bugatti már egy ideje hergeli a közönséget a Divo részleteivel, ám most Párizsban már teljes egészében megcsodálhattuk az új szörnyeteget. Sok tekintetben jobb a Divo, mint a Chiron.

Az ember azt hinné, hogy van az a szint, amit már nem lehet tovább fejleszteni. A Bugatti Chiron pontosan ilyen, hiszen egy brutális utcai gépezetről van szó. Erre pár hónapja a gyártó elkezdte promózni az új szuper-sportkocsiját, amely már nem csak extrém gyors, hanem a kanyarok sem jelentenek problémát neki.

A Párizsi Autószalonon végre leleplezték a Divo-t, mely lényegében egy tovább finomított Chiron. Ugyan úgy 1500 lóerőt présel ki a W16-os erőművéből, ám 35 kilóval könnyebb és menet közben 90 kilóval több leszorító erőt termel. Mindezek mellett a futóművet is úgy hangolták, hogy a kanyarokban jobb stabilitást érjenek el, aminek a következménye, hogy 1,6 g-s oldalsó gyorsulást is elvisel megcsúszás nélkül az autó.

A Divo tehát az új Chiron? Szó sincs erről, hiszen a most bemutatott újdonságból csak 40 darabot készítenek el a gyáriak, ráadásul 5 millió eurót, azaz másfél milliárd forintot kérnek el érte a gyáriak.