A múlt előtt tiszteleg a Peugeot a Párizsi Autószalonon

Hazai pálya révén valami nagyot kellett mutatnia a Peugeot-nak a Párizsi Autószalonon. Sikerült, az e-Legend úgy tiszteleg a múlt előtt, hogy közben erősen a jövőbe is mutat.

A Peugeot standja igen fontos a Párizsi Autószalonon, hiszen hazai pálya révén a franciáknak illik ilyenkor valami igazán állejtős járgányt bemutatni. Idén ezt az e-Legend tanulmánnyal oldották meg, nem is akárhogyan.

Az e-Legend lényegében tisztelgés a 60-as évek sztárjának számító 504 Coupe előtt. A tanulmány megjelenésén rengeteg ponton a klasszikus autó elemei köszönnek vissza, ám mindeközben modern megoldásokkal tudták ezt a képet kialakítani a mérnökök.

Az igazi trükk azonban ebben az esetben is a karosszéria mögött keresendő, a bemutatott koncepció ugyanis mondhatni a jövőből érkezett. Teljesen elektromos, a 100 kW-os akkumulátorának köszönhetően akár 600 kilométert is elfut egy töltéssel. Gondolhatnánk, hogy akkor valami visszafogott teljesítményű hajtást szereltek bele, pedig ez sem igaz, az elektromotorjai ugyanis 456 lóerős összteljesítménnyel és 800 Nm nyomatékkal bírnak.

Mindezek mellett teljes önvezető funkcióval látták el és van benne olyan rendszer is, ami folyamatosan kommunikál más autókkal, melyek képesek információkat megosztani vele.

Az e-Legend akkora siker az autószalonon, hogy a rajongók aláírás gyűjtésbe kezdtek, hogy a Peugeot készítsen belőle kész modellt az utcára is a közeljövőben.