Európában is kapható lesz a Subaru elektromos crossovere

Tanulmány szinten még év elején mutatta be a Subaru az első teljesen elektromos crossoverét. Akkor még nem volt biztos, hogy globális modell lehet belőle, de most már elárulták a gyáriak: Európában is kapható lesz az autó.

A Subaru villanyos törekvései eddig csak hibrid modellek szintjén nyílvánultak meg, ám ez nemsokára meg fog változni. A gyártó ugyanis még év elején leleplezte az első elektromos tanulmányát, mely most hivatalosan is zöld utat kapott, azaz lesz széria gyártású verzió belőle.

Ami még ennél is fontosabb hír, hogy az Evoltis néven emlegetett újdonság a mostani állás szerint globális modell lesz, azaz Európában is piacra dobja a gyártó majd. Mikor? Egyelőre annyit lehet tudni, hogy valamikor a 2020-as évek elején.

Az első teljesen villanyos Subaru egy crossover modell lesz nagyjából a Forester méretosztályában. Az alapokat a Toyotával közösen fejlesztett, könnyen variálható e-TNGA platform adja majd, a legerősebb változat pedig 100 kWh-s akkumulátor csomaggal és 600 kilométeres hatótávval lesz felvértezve.

A járgány megjelenése természetesen még sokat változhat a tanulmány verzióhoz képest, így arról még korai lenne beszélni, hogy milyen formai megoldásokra számíthatunk. Az viszont kiderült, hogy a hivatalos premier már jövőre bekövetkezik majd, az első példányok szalonokba gérkezésére viszont jó eséllyel csak 2022-től lehet beszélni.