Erős tuningot kapott a KTM X-Bow

A KTM X-Bow már magában egy adrenalin bomba, ám a Wimmer RST tuning cég még egy lapáttal rá tett a dologra. Így már 3 másodperc sem kell a négy keréken guruló játékszernek, hogy 100-ra katapultáljon.

A KTM X-Bow már a 2007 leleplezésekor is egy kimondottan adrenalin vadász négykerekű volt. A bemutatásakor az Audi eredetű 2 literes TFSI motorja 240 lóerőt tudott, ami bőven elegendő volt a pehelysúlyú futurisztikus versenyautó karosszéria dinamikus mozgatásához. A gyáriak ezt tovább erősítették a GT és az R változatokkal, ugyanis ezek már 300 lóerősek, azaz még az eddigieknél is brutálisabb játszóautó vált az X-Bow modellből.

Persze, mint mindig, most is van olyan vásárló, aki még ennél is többre vágyik. Számukra jó hír, hogy a Wimmer RST is kezelésbe vette a KTM üdvöskéjét, az eredmény pedig magáért beszél.

A srácok ugyanis találtak még 185 elveszett paripát a motorban, így most már 485 lóerőről beszélhetünk, ami az X-Bow 800 kilogrammos tömegéhez viszonyítva már tényleg az extrém kategória. A kezelés után 2,9 másodperc alatt van 100-on a járgány, a 200-as tempó elérésére is kevesebb mint 10 másodpercre van szüksége.

A Wimmer természetesen a futóművet és a fő elemeket is átdolgozta, például kérhető hatsebességes DSG automata váltó is, amennyiben nincs kedvünk manuálisan kapcsolgatni.