Elkészült az utolsó elektromos Volkswagen Golf

A Volkswagen leállította az e-Golf gyártását, hogy a gyártási kapacitást jövőre már a szintén elektromos ID.3 előállítására tudják forgítani. Ugyan azt a kategóriát képviseli az új modell, mint a most kifutó.

A Volkswagen 2014-ben kezdte meg Wolfsburgban az elektromos Golf gyártását, majd 2017-ben bekapcsolódott a termelésbe a drezdai üzem is. Az utóbbi foglalkozott tovább a típus elkészítésével, Wolfsburg ugyanis már a nyár elején leállította a termelést, hogy megkezdje az átállást az elektromos ID modellcsalád gyártására.

Most ugyan ezt lépi meg a drezdai gyár is, azaz leálltak az e-Golf gyártósorok, nem készül több elektromos változat a németek népszerű modelljének villanyos átiratából. Nem azért, mert nem volt sikeres, hiszen összesen 145 ezer darabot adtak el belőle, hanem azért, mert két csárdás bizony nem fér meg egy csárdában!

Azaz jövőre Drezdában is az ID.3 modell készül már, ami ugyan az a méretkategória, mint a Golf, viszont modernebb és már eleve elektromosnak lett megálmodva.