Bemutatkozott a McLaren nagy dobása, a limitált példányszámban készülő Sabre

Nemrég még csak szabadalmi képeken láthattuk, most viszont itt van teljes egészében a Sabre, a McLaren új, limitált példányszámban készülő szupersportkocsija.

Nemrég számolhattunk be arról, hogy már a fejlesztés utolsó stádiumánál tart a McLaren következő szupersportkocsija. Akkor még csak a szabadalmi képeken nézhettük meg a készülő különlegességet, most viszont már gyári képekkel és információkkal lehetünk gazdagabbak.

Elkészült ugyanis a Senna modellre épülő limitált széria első példánya, melyet már át is adtak a gyáriak az amerikai megrendelőnek. Ez egy különleges piros-fehér fényezéssel ellátott darab, melyet a gyáriak egyedi igényeket kielégítő részlege, az MSO készített el.

A mélyebb technikai részletek egyelőre ennek ellenére még mindig homályba burkolóznak, ám a gyáriak megerősítették, hogy a Sabre a legerősebb nem villanyosított autójuk jelenleg. Az előzetes feltételezések szerint tehát nem hibrid, hanem egy duplaturbós V8-as benzines erőforrás gondoskodik a meghajtásról 835 lóerős teljesítménnyel 800 Nm nyomaték mellett.

Ezzel a Sabre 351 kilométeres óránkénti sebességet képes elérni, ami egyben az eddigi leggyorsabb kétüléses McLaren modelljévé is teszi.