Elkészült a nyitható tetős Supra, illetve mégsem készült el teljesen

A Toyota egy nyitható, Targa tetős Supra modellel állt elő év végén. Bár sorozatgyártásról egyelőre nem beszélnek a gyáriak, az mégis jelent valamit, hogy az eddigi tagadás ellenére mégis flexet ragadtak a srácok.

Amióta a Toyota piacra dobta a BMW alapokkal rendelkező Supra legújabb generációját, a rajongókat az foglalkoztatja leginkább, hogy mikor jön a levehető Targa tetős változat. A Toyota erre korábban annyit válaszolt, hogy nem lesz ilyen, mivel a kivehető tető megváltoztatná az autó szerkezeti merevségét, ami a sportosság rovására menne. Most viszont úgy tűnik, hogy megváltozott a gyáriak hozzáállása, ugyanis itt a Sport Top (a Porsche miatt hivatalosan a Toyota nem használhatja a Targa elnevezést) verzió!

Vagyis hát hivatalosan mégsincs itt, a most bemutatott példány ugyanis a virtuális SEMA Show-ra készült el egyetlen példányban és nem eleve nyitható tetősnek gyártódott le, hanem ténylegesen kivágták a tetőlemezt a szakik. Elmondásuk alapján ez nem is volt olyan könnyű a lemez meglepően merev kialakítása miatt. Természetesen ezután más merevítésekkel erősítették meg a kocsit, a kivehető tetőpanelt pedig 3D nyomtatással oldották meg.

Ha ez nem lenne elég, a Toyota nem egy „alap” változatot választott ki az átalakításra, hanem egy Heritage limitált szériás példányt. Ennek jellegzetessége a méretes hátsó szárny és az agresszívabb lökhárító kialakítás is.