Elektromosan térhet vissza a VW Beetle

A legendás Volkswagen Bogár utódja már Beetle néven futott nálunk is, egészen a tavalyi gyártás beszüntetésig. Most úgy tűnik, hogy visszatérhet az ikonikus Volkswagen, természetesen elektromos autóként.

Ami régen Bogár volt, az az utóbbi években Volkswagen Beetle néven igyekezett a divatos járgányra vágyók kegyeit meghódítani. Egészen tavaly nyárig, amikor is világszerte beszüntették az ikonikus VW gyártását.

Most viszont úgy tűnik, hogy nem került végleg a kukába a legendás név, ugyanis a gyáriak hivatalosan is levédették az Európai Szellemi Tulajdoni Hivatalnál (EUIPO) az e-Beetle elnevezést. Ez természetesen arra világít rá, hogy vannak még tervei a németeknek a kocsival.

Természetesen, ha készül még a jövőben Beetle, akkor tisztán elektromos lesz. Kitűnő alap lehet számára a MEB elektromos platform, az ID modellcsaládnál szerzett tapasztalatok pedig tovább könnyíthetik a nagy visszatértést. Ráadásul mivel az ID.3 egy inkább konzervatív megjelenésű elektromos lesz, egy trendibb villanybogár még kiegészítő alternatívának is jó lehet, még több vásárlót becsábítva a kereskedésekbe.

Persze, az is lehet, hogy nem lesz belőle semmi. Történt már máskor is olyan, hogy egy autógyár biztos ami biztos alapon elment a levédetésig, aztán inkább mégis hanyagolta a projektet. Viszont jó tudni, hogy ott van az e-Beetle név, bármikor hozzá lehet nyúlni, ha esetleg szükség van rá.