Aggodalmát fejezte ki az ausztrál hatóság a Tesla Cybertruck biztonságával kapcsolatban

Az ausztrál autók biztonsági besorolásáért felelős szervezet, az ANCAP aggodalmát fejezte ki a Tesla Cybertruck kapcsán. Szerintük az amerikai elektromos orr kiképzése veszélyes, de nem csak ez az egyedüli probléma.

Ausztráliában lényegében az Euro NCAP szerepét tölti be az ANCAP, melynek képviselői aggodalmuknak adtak hangot a Tesla új pickupjával kapcsolatban. A Cybertruck szerintük pont azért veszélyes, amitől egyben igazán egyedi: a formai megoldásai miatt.

Az orr kiképzése például gyalogos gázolás esetén szerintük a lábat és a fejet egyaránt súlyosan roncsolja, ami jelentősen ront a szerencsétlen túlélési esélyein. Ha ez nem lenne elég, az ANCAP a Cybertruck bemutatóján kiemelt rendkívül merev karosszériát is bírálja, ugyanis ez baleset esetén semennyi energiát nem képes elnyelni, azaz az autóban ülőkre sokkal nagyobb erőhatások hatnak, mint amit a legtöbb mai modell tud.

Bár Elon Musk beszélt arról, hogy pár apróságon változtatnak még az első példányok kiszállításáig, ám túl nagy átalakításra már nem lehet számítani, főleg a karosszéria merevsége és a dizájn tekintetében.