A Maserati is villanyosítja a teljes palettát 2025-re

Nermég a Bentley jelentette be, hogy 2025-től csak elektromos és hibrid autókat árusítanak, most pedig a Maserati tűzte ki hasonló célra ugyan ezt az időpontot magának.

Az emissziós szabályozások és a politika nyomására érthető, hogy sorra térnek át az autógyártók az elektromok hajtásláncok fejlesztésére. A legtöbben a fokozatos átállást célozzák meg, de nagyon úgy tűnik, hogy ez is gyors fojamat lesz. A Bentley bejelentése után nem sokkal a Maserati is kitálalt a villanyosítási ütemtervről!

A két gyártó ráadásul hasonló időpontokat is jelölt meg, azaz a Maserati is 2025-ben lépi meg az első komoly lépcsőt a teljes elektromos paletta kiépítés felé, azaz innentől kezdve már csak hibrid vagy tisztán elektromos autókat kívánnak értékesíteni.

„Az új Gran Turismo és Gran Cabrio generációk is villanyosítva lesznek már, az elkövetkező öt évben minden egyes modellünkre ez vár”- mondta Davide Grasso, a márka vezérigazgatója.

Az egyelőre nem derült még ki, hogy a két említett sportkocsi teljesen elektromos lesz-e, vagy még hibridben gondolkodnak a gyáriak, de az már biztos, hogy a Grecale SUV 2022-ben már tisztán elektromos formában is elérhető lesz.

A Maserati vezérigazgatója arra is kitért, hogy a nemrég bemutatott MC20 sportkocsi (mely 2022-ben kap szintén villanyosított változato) a márka új dizájn arculatát is jelképezi, azaz az elkövetkező években az alacsonyra tolt hűtőrács és az orr felső részére pozícionált fényszórók jellemzik majd az érkező modelleket, például a Ghibli és a Quattroporte új generációját.