Új rekordot állított fel a Porsche, a Taycan a világ leghosszabban driftelő elektromos autója

Nagyon úgy tűnik, hogy az elektromos autóké a jövő, így nem okolhatunk senkit, ha elkezdi keresni a bennük rejlő élvezeti faktort. Például driftelni lehet velük? Persze! Egy Porsche Taycan például most felállította az elektromos autók drift rekordját!

Az elektromos autók elterjedésével egyre többen látják meg bennük a fantáziát. Most már az autóversenyzés világában is megjelentek a villanyos járgányok és hát ezzel együtt a rekordok döntögetése sem maradhat el. Most az utóbbira mutatott egy igazán impozáns példát a Porsche.

A srácok ugyanis elgondolkodtak, hogy mit lehetne még kihozni a Taycan modellből. Mert, hát pályacsúcsot már futottak vele többször is, 24 órás versenyen is vettek részt vele, ráadásul a vevők is imádják. Keresztbe mennni vele? Na, az eddig kimaradt!

Fogták is magukat, na meg a Guinness hitelesítő csapatát és belekezdtek egy újabb rekord felállításába. A hátsókerék meghajtású kínai piacos modell volánja mögé Dennis Retera, a Porsche gyári instruktőre ült be és látott neki a driftelésnek a Porsche tesztpályáján kijelölt és fellocsolt 80 méter átmérőjü körben.

Retera ez után kevesebb mint 1 órán keresztül csúszott körbe-körbe, ami idő alatt pontosan 200 kört teljesített, ami 42,1 kilométeres távnak felel meg. Új csúcs, örül mindenki!

A mutatvány ugyan impozáns, de főként csak marketing értékkel bír. A világ nagyrészén kapható Taycan modellek ugyanis elektromos összkerék meghajtással vannak ellátva, ezáltal pedig nem éppen a driftelés a szakterületük.