Eltűnhet a Volkswagen Passat az európai palettáról is

A Volkswagen nemrég jelentette be, hogy Amerikában felhagy nemsokára a Passat modell értékesítésével. Úgy tűnik, hogy a nagy múltú modellnek Európában sincs maradása a most kiderült információk alapján.

Az elektromos modellek elterjedése sok tekintetben fogja átalakítani az autók piacát az elkövetkező években. Érdekes változások jönnek a modellpaletták tekintetében is, hiszen nem minden gyártó készít elektromos utódmodellt a meglévő, néhány esetben nagy múlttal rendelkező típusok számára. Érthető, új technológia, új eszmeiség és teljesen új elnevezés!

Most az Autonews Europe szerzett arról tudomást, hogy bizony a Passat is áldozatul fog esni ennek a jelenségnek. Azt már gyári információkból tudhattuk eddig is, hogy Amerikában nemsokára lekerül a kínálatból a modell, az európai jelenlétben viszont bizakodnak még a típus rajongói. Lassan értelmetlenül, hiszen a legújabb hírek pont arról szólnak, hogy bizony globális szinten kell majd búcsút venni a Passat-tól, ráadásul nem is olyan sokára.

A jelenlegi felállás szerint a szedán verzió értékesítése 2023-ban áll majd le, a kombi viszont még pár évig maradhat majd a kínálatba. Utána viszont annak is vége, nem túl reális elképzelés ugyanis csak kombi kivitelt fejleszteni egy új modellgeneráció számára. A Passat tehát szépen csöndben távozik, hogy helyet adjon az elektromos és SUV modelleknek, illetve a konszernen belül se állítson további konkurenciát például az új Skoda Superb szériának.