A hazai piacon még mindig a Suzuki a nyerő

Bár év elején még úgy tűnt, hogy idén nem a Suzuki lesz a legkeresettebb márka Magyarországon, a japán gyártó év végi hajrája kifizetődött. Most már szinte biztos, hogy idén is megőrzi piacvezető helyét a márka.

A koronavírus járvány ugyan fenekestől forgatta fel az autópiac helyzetét, ám az év második képes volt annyira magára találni a szektor, ami lényegében majdnem a régi kerékvágásba zökkentette vissza az eladásokat. Ezzel az évek óta fennálló papírforma is újra kialakult, azaz az év eleji erős visszaesés után a Suzuki meg tudta szerezni év végére ismét a piacvezető szerepét, amit most már szinte nyugodtan véglegesnek is tekinthetünk.

„2020 novemberében 2276 darab új Suzuki személygépjárművet helyeztek forgalomba, ez közel kétszerese a második helyezett márka regisztrált darabszámának. Ezzel a mennyiséggel a Magyar Suzuki több mint 17 százalékos piaci részesedést ért el, így éves összesítésben is az első helyen áll az év első 11 hónapjának új személygépjármű regisztrációi alapján. Továbbra is az Esztergomban készülő Vitara bizonyul a magyar újautóvásárlók kedvencének, amelyből 6178 darab került forgalomba 2020. január 1-je és november 30-a között. A teljes személyautó piac TOP 3 modellje között a második helyet foglalja el a szintén hazai gyártású Suzuki SX4 S-CROSS. A legnépszerűbb, alsó-középkategóriás újautóból pedig csaknem 5000 darabot helyeztek forgalomba november végéig Magyarországon.”- hangzik a Magyar Suzuki közleményében.