A bent ülőket egymástól elválasztó műanyag elemeket kínál a Ford a nagyobb személy és teherszállítóihoz

A koronavírus járvány okán született eszközök száma szinte napról napra növekszik, hiszen most már gyakorlatilag minden gyártó szeretne valami védelmi megoldást kínálni a vásárlóinak. A Ford például a műanyag elválasztó elemekben látja a lehetőséget.

A koronavírus járvány elleni védekezés legjobb módszere, ha az ember otthon bezárkózik és megszünteti a kapcsolatot a külvilággal. Persze, hosszú távon ez nem megoldható, viszont az utcára vagy az autóba merészkedve is gondolnunk kell a járványra, ami az egész világot megváltoztatta pár hónap leforgása alatt.

Tudják ezt az autógyártók is, így igyekeznek olyan kiegészítőket kínálni az autóikhoz, amikre tavaly ilyenkor még garantáltan nem lett volna kereslet, most viszont bizonyos munkakörökben elengedhetetlen lehet a meglétük. Nem kell mindig nagy világmegváltásokra gondolni, elég, ha a funkcionalitás jegyében készül el egy bizonyos alkalmatosság. Pont úgy, mint a Ford új műanyag elválasztó elemei.

Ezeket a gyártó a nagyobb modelljeihez, a Transithoz és a Toruneohoz kínálja, hiszen általában ez az a járműkategória, amivel üzletszerűen rendszeresen végeznek személyszállításokat a cégek. Az átlátszó műanyag elemek többféle kialakításban kaphatók, van amelyik csak az elől egymás mellett ülőket védi egymástól a fej vonalában, van viszont olyan is, ami a hátsó utasokat választja el az első üléssortól.

Fontos kiemelni, hogy ezek egyike sem teljes elválasztás, a könnyen tisztítható műanyag leginkább a kiköhögött szennyeződések felfogására lett kitalálva, nem pedig egy esetleges fertőzött teljes elszigetelésére, így betegszállításra nem alkalmas, csupán a fertőzés kockázatát hivatott némileg csökkenteni.

A gyári kiegészítők megvásárolhatók bármelyik Ford kereskedésben, de a márka online boltjában is lehet rendelést leadni rájuk házhozszállítással is.