Idén az MG lesz Goodwood sztárja

Mára már hagyománnyá vált, hogy a Goodwood Festival of Speed rendezvényen egy adott márka kerül középpontba, melyhez még egy művész által megalkotott gigantikus szobrot is társítanak. Idén az MG tölti be ezt a központi szerepet a Cyberster sportkocsival és a márka 100 éves történetével.

Az MG nem mást ünnepel idén, mint a fennállása századik évfordulóját. Egy ilyen kerek évforduló természetesen nem elhanyagolható és illik ténylegesen a legtöbbet kihozni belőle. A már kínai fennhatóság alatt álló, de komoly múlttal rendelkező brit gyártó pedig pontosan ezt teszi most. Olyannyira, hogy a szigetország legnívósabb autós rendezvényének számító Goodwood Festival of Speed idei kiemelt márkája lesz az MG.

Ez azt jelenti, hogy a Cyberster sportkocsi mellett a gyártó korábbi modelljei is szép számmal megjelennek a rendezvényen. Természetesen, az idei művészi szoborcsoport is a Cyberster témájára lesz megalkotva Gerry Judah által, de jó eséllyel láthatjuk mozgás közben is a hegyi felfutón a járgányt a július 11. és 14. között lebonyolításra kerülő rendezvényen.

„Száz évvel ezelőtt az MG úttörő szerepet játszott a sportautózás létrehozásában, és milliónyi rajongó álmát váltotta valóra a világon. Továbbra is elkötelezettek vagyunk az alapító vízió mellett, hogy elérhető, innovatív és valóban vonzó autókat szállítsunk. A Cyberster kihangsúlyozza ezt az elkötelezettségünket egy erős elektromos kabrióval, amely reményeink szerint ugyanolyan hatást gyakorol a rajongókra, mint szeretett elődei” – mondta Aiden He, a márka regionális igazgatója.