750 lóerős Suprát mutattak be Amerikában

Amerikában a tuningolás világával foglalkozó SEMA Show nem szűkölködik idén a Toyota Supra felhozatallal, ám egy példány nagyon kitűnik a többiek közül. Ez a 750 lóerős GR Supra HyperBoost Edition.

Az új Toyota Supra generáció megjelenése után várható volt, hogy a tunerek is elkezdenek foglalkozni vele, ám sokan szkeptikusan álltak a dologhoz. Ennek legfőbb oka a BMW eredetű 3 literes turbós egység, mely nem éppen a tuningolhatóságáról híresült el. Szerencsére van, aki erre is gyorsan rácáfolt és a SEMA Show keretein belül bemutatott egy nem éppen visszafogott példányt.

Egészen pontosan a GR Supra HyperBoost Edition-ről van szó, mely nem csak a brutális szélesítésével és a karbonszálas kiegészítőivel hívja fel magára a figyelmet, hanem bizony a 750 lóerős teljesítményére is. Mindezt a gyári motort alaposan átfaragva érték el (a blokkon kívül gyakorlatilag minden át lett alakítva vagy ki lett cserélve) a Nascar versenyautók felkészítésével is foglalkozó Rutledge Wood emberei. Az alkatrészek többségét a Boost Logic mérnökei tervezték meg, a futómű pedig a KW műhelyében nyerte el jelenlegi képességét és formáját.

Azt nem tudni, hogy van-e még a Suprában, vagy pedig ez a gyári motorból kihozható csúcs, mindenesetre így már igencsak közel állunk ahhoz a tuningolhatósághoz, amit a legendás előd képviselt.