A kategóriája egyik legdrágábbja lesz az Aston Martin SUV-ja

Az Aston Martin két hét múlva leplezi le Pekingben az első SUV modelljét. A DBX még a Bentley Bentaygánál is drágább lesz.

Egy ideje már fejleszti az Aston Martin az első SUV modelljét, mely DBX néven kerül a szalonokba még 2020 folyamán. A várakozásnak viszont alig két hét múlva vége lesz, hiszen Pekingben végre megtartják a hivatalos leleplezést. Ennek apropóján érkezett most két kedvcsináló kép és temérdek fontos információ.

Ilyen például, hogy a motortérben a Mercedes-AMG 4 literes duplaturbós benzines egysége dolgozik 550 lóerős teljesítménnyel, ami a gyáriak szerint 8 perc alatti Nordschleife időt és 290 kilométeres óránkénti végsebességet tesz lehetővé.

Azt is külön kihangsúlyozták a márka képviselői, hogy a DBX belseje soha nem látott luxus minőséget képvisel. Mindenhol a legfinomabb és legdrágább anyagokkal találkozhat a vásárló, persze ennek borsos ára is van. Az Aston SUV ugyanis 193 500 eurós (62 millió forint) kezdő árral kerül majd a szalonokba, ami picivel több, mint amit egy Bentley Bentaygáért minimum elkér a Volkswagen csoport. Ezzel ez a második legdrágább SUV modell a piacon, közvetlenül a Rolls-Royce Cullinan mögött.