160 lóerős lesz a konnektoros hibrid Renault Captur

A Renault a második generációs Captur leleplezésekor beszélt arról, hogy érkezik majd egy konnektoros hibrid változat is a palettába. Most erről osztottak meg lényeges információkat a franciák.

Az alig két hónapja leleplezett második generációs Renault Captur motorpalettája kezdetben háromféle benzines, és ugyanennyi dízel egységet tartalmaz. Jövőre viszont megérkezik a konnektoros hibrid is, melyről még csak most tudhattuk meg a lényegesebb technikai részleteket.

Mint kiderült, a hibrid hajtás alapját az 1,6 literes 90 lóerős benzines motor adja, melyhez egy 70 lóerős elektromotort társítanak. A rendszer összteljesítménye így 160 lóerő lesz, a 9,8 kWh teljesítményű akkumulátor csomag pedig WLTP szabvány szerint mérve 45 kilométeres emissziómentes autózást tesz lehetővé akár 135 kilométeres óránkénti autópálya tempóval.

Ugyan a Nissan még nem erősítette meg, ám jó eséllyel az új Juke generáció is ezt a hibrid megoldást kapja majd, lévén, hogy ugyan arra a CMF-B platformra épül az is, mint a Clio és a Captur.