1000 lóerő egy 50 éves Mustangban

Ken Block autója után egy újabb igazán elképesztő Mustang átépítést mutatunk be. Az 1965-ös autónak nemcsak a karosszériáját alakították át, de a motorja is igazán izmos lett.

Nagy feltűnést keltett Ken Block, amikor bemutatta összkerékhajtásúvá alakított Ford Mustangját. Most egy másik csapat, a Timeless Kustoms mutatta meg saját átépítését, ami szintén az amerikai izomautó 1965-ös kiadásán alapul. A karosszériát szinte teljesen átalakították, jócskán kiszélesítették a sárvédőket, és a letisztultság jegyében eltüntették a kilincseket is. Belül is igazán ütős a Mustang, hiszen nemcsak mindent kiszereltek belőle, ami feleslegesnek tűnt, de az egész utastér lángvörös színű lett.

Mégis a technikája az, amivel a leginkább feltűnő ez a Mustang. Az eredeti 5,1 literes V8-as motorját ugyanis alaposan átépítették, két turbótöltőt és egy kompresszort szereltek rá, de a hengerfej, a dugattyúk és a hajtókarok is egyediek. A kerekek 19 colosak, a fékrendszer pedig karbon-kerámia tárcsákkal dolgozik. Az eredmény nem maradhatott el: a Vicious névre keresztelt Mustang teljesítménye kereken 1000 lóerő lett!